Bonaire en Royal Caribbean group ondertekenen Mou

MOU heeft volgens Gedeputeerde Thielman als doel om het cruisetoerisme dichter bij de bevolking van Bonaire te brengen.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en de Tourism Corporation Bonaire (TCB) heten Royal Caribbean Group welkom op Bonaire. Aan de vooravond van de aanvang van een nieuw strategisch partnerschap tussen het eiland en de cruisemaatschappij tekenen Melissa Morales, hoofd van bestemmingsontwikkeling voor Noord en Zuid Amerika en het Caribisch gebied voor Royal Caribbean Group, en Gedeputeerde Hennyson Thielman een Memorandum of Understanding (MOU). Beide partners willen gezamenlijk de mogelijkheden verkennen om de beleving van cruisepassagiers op Bonaire te verbeteren en de bestedingen op het eiland te verhogen.

Deze MOU heeft volgens Gedeputeerde Thielman als doel om het cruisetoerisme dichter bij de bevolking van Bonaire te brengen.

"Samen met TCB hebben we een programma samengesteld voor Royal Caribbean Group, om het eiland te verkennen en te kunnen laten zien wat Bonaire haar bezoekers te bieden heeft. Tevens hebben we interessante mogelijkheden onderzocht die beide partijen ten goede kunnen komen," zegt de Gedeputeerde. De dag begon met een tour langs de zuidkant van het eiland met een korte stop bij de slavenhutjes, Atlantis Beach, waarna ze bij Sorobon een leuke ontmoeting hadden met onze surf legendes. Vervolgens ging de rit naar Rincon via Karpata en het Gotomeer, waarbij het team een eerste indruk kreeg van de culturele rijkdom van ons eiland en kon genieten van lokale lekkernijen tijdens een lunch bij Mangazina di Rei.

"We willen benadrukken dat natuurbehoud en ons cultureel erfgoed integrale onderdelen zijn van ons toeristische product en de duurzame economische ontwikkeling van Bonaire", aldus gedeputeerde Thielman. De MOU werd ondertekend op de pier in de haven van Kralendijk met de Mariner of the Seas van Royal Caribbean op de achtergrond.

Melissa Morales, vertegenwoordiger van Royal Caribbean Group, is tevreden over het bezoek en verheugt zich op een zeer vruchtbare samenwerking met Bonaire. “We kijken ernaar uit om ons samenwerkingsverband te versterken. We gaan werken aan diversificatie van de excursies en aan productontwikkeling en hopen bij te kunnen dragen aan de educatie. We gaan onderzoek doen naar de ervaringen van toeristen en we gaan bewustwordingsprogramma’s creëren om de boodschap van de Bonaire Bond onder de aandacht te brengen.” De Bonaire Bond is ontworpen om bezoekers aan te moedigen om een belofte te ondertekenen om als toerist op een verantwoorde wijze met ons eiland om te gaan en het eiland in al haar facetten te respecteren met als doel de natuurlijke aantrekkingskracht van Bonaire gedurende de komende jaren te behouden.