Kaya Aruaco fase 1 afgerond

De verbetering en het onderhoud van Kaya Aruaco, het volgende wegenproject, verliep bijzonder vlot.

Gisteren begon de aannemer met het aanleggen van een asfaltlaag, en vandaag is het werk al voltooid. Dit goede nieuws werd gedeeld door gedeputeerde Hennyson Thielman. De werkzaamheden zijn volgens plan en naar tevredenheid uitgevoerd, wat betekent dat fase één van het project om de weg tussen de wijk Hato en Nort'i Saliña te verbeteren, nu is afgerond.

Verbetering

Eerder deze maand kondigden gedeputeerde Hennyson Thielman van de directie Ruimte en Ontwikkeling en zijn collega-gedeputeerde Pablo 'James' Kroon de start aan van de eerste fase van de werkzaamheden om de weg, die onder andere naar de vestiging van Curoil leidt, op te knappen en te onderhouden. Het belang van deze weg werd benadrukt, niet alleen voor de lokale bevolking en bedrijven die gas moeten kopen, maar ook voor de werknemers van het bedrijf die dagelijks over deze weg moeten reizen om op hun werk te komen. Vooral tijdens regenperiodes was deze weg onbegaanbaar. Gedeputeerde Thielman is verheugd over de afronding van de eerste fase, die zeker zal zorgen voor verbetering.

Fase 2 in het vooruitzicht

Deze wordt als een voorzetting van fase één aangeduid, omdat het de bedoeling is om in een tweede fase verbeteringen en onderhoud aan Kaya Aruaco voort te zetten tot aan de kruising met Nort’i Saliña. Meer informatie over deze werkzaamheden zal binnenkort volgen, aldus gedeputeerde Thielman.