Wegen in bonairiaanse wijken worden verbeterd

Het doel is om de vernieuwing van alle geplande straten volgend jaar af te ronden.

Momenteel werkt het OLB aan het opknappen van straten in verschillende wijken. De straten die nu worden aangepakt zijn Kaya Luna, Kaya Solo, Kaya Strea, Kaya Venus, Kaya Saturnus en ook het gebied rondom Parke Plasa Chiku Goeloe. Deze straten krijgen nieuwe klinkerbestrating en trottoirs. Het OLB, onder leiding van de directie Ruimte en Ontwikkeling (R&O), zet zich in om de infrastructuur van het eiland te verbeteren. Het doel is om de vernieuwing van alle geplande straten volgend jaar af te ronden.

Tegelijkertijd zijn er in verschillende gebieden en wijken werkzaamheden aan de gang om de wegen te verbeteren en zo de leefomgeving en veiligheid te vergroten. Dit maakt deel uit van eerdere afspraken en programma's om de infrastructuur op Bonaire betrouwbaarder, duurzamer en veiliger te maken. In de genoemde straten worden nu mallen geplaatst om betonranden te maken, waarna de weg en de trottoirs met klinkers worden aangelegd. Kaya Strea en Kaya Solo zijn al volledig vernieuwd, nu staan Kaya Luna en Kaya Venus op de planning.

Gedeputeerde Hennyson Thielman, verantwoordelijk voor de directie R&O, bracht onlangs een bezoek aan deze straten en was net als de bewoners tevreden over de voortgang van de werkzaamheden. Hij is enthousiast over de staat van de straten en de verbetering die de nieuwe klinkerbestrating met zich meebrengt. Dit draagt bij aan een betere leefomgeving voor de bewoners. Gedeputeerde Thielman benadrukte dat de werkzaamheden om de infrastructuur te verbeteren de komende jaren zullen worden voortgezet, met de nadruk op toegankelijkheid, duurzaamheid en veiligheid van de wegen op Bonaire. "Het doel is dat bijna alle wegen in de wijken van Bonaire binnen 5 jaar in goede staat verkeren," aldus de gedeputeerde.