Gedeputeerde bezoekt cursisten van de gratis housekeeping training

Dit is de tweede gratis cursus in een reeks van hospitality cursussen welke worden gefinancierd door het OLB.

Gedeputeerde Hennyson Thielman heeft gisteren een bezoek gebracht aan de training Housekeeping waar de eerste cursisten de gratis opleiding volgen. Dit is de tweede gratis cursus in een reeks van hospitality cursussen welke worden gefinancierd door het OLB. Een initiatief om te investeren in de lokale bevolking van Bonaire en om kansen te creëren op beter betaalde functies.

De enthousiaste trainer Maraguanela Martis leert de volle groep met 17 cursisten de fijne kneepjes van het vak zodat ze aan het eind van de cursus met minder lichamelijke belasting efficiënter kunnen werken en gastgericht kunnen omgaan met toeristen.

Gedeputeerde Hennyson Thielman benadrukte tijdens het bezoek in een motiverend woordje dan ook, dat het belangrijk is om de cursus af te maken. Zodat ze met het behaalde certificaat op zak de doorgroeimogelijkheden kunnen benutten en datde geleerde competenties kunnen bijdragen aan extra inkomsten en meer waardering voor hun werk van de werkgever en de toerist.

Fundashon Forma biedt, in samenwerking met het OLB, TCB en BONHATA op korte termijn nog meer gratis cursussen aan waaronder: horeca (bediening, bartender, keuken assistent), sociale vaardigheden (voor prettige omgang met anderen en daar meer profijt uithalen) en klant- en service gerichtheid. Meld jezelf of je werknemers aan voor een van deze opleidingenof vraag meer informatie aan via: cursussen@fundashonforma.com