Zeven personen ontvangen een Koninklijke Onderscheiding

Een voor een zijn jullie de stille kracht die als brandstof en katalysator fungeren bij onze sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.

Een Koninklijke Onderscheiding krijgen is een blijk van dankbaarheid aan een persoon die zich heeft ingezet voor het welzijn van andere burgers, voor zijn wijk, voor zijn cultuur, voor de natuur en voor dieren, voor sociale groeperingen of voor een of meerdere organisaties die een extra duwtje in de rug nodig hadden of hebben om door te gaan. Met een Koninklijke Onderscheiding die elk jaar op de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander wordt uitgereikt wordt deze inspanning en inzet gewaardeerd.

Gezaghebber Nolly Oleana heeft de personen die afgelopen woensdag een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen persoonlijk toegesproken: “Een voor een zijn jullie de stille kracht die als brandstof en katalysator fungeren bij onze sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Zonder jullie inzet, wilskracht en een flinke dosis doorzettingsvermogen zou Bonaire er anders uitzien.”

De personen die een onderscheiding ontvingen zijn; Glenn Albertina voor zijn inzet in de sportwereld; Richenel Anthony een getalenteerd muzikant actief in diverse muziekgroepen; Daniel van Arneman die zijn muzikale ervaring in gratis lessen deelt met jongen en volwassenen; Elsmarie Beukenboom voor haar toewijding aan milieubeheer en herbebossing van Klein Bonaire; Adriaan Lepelaars gepassioneerd voetballiefhebber; Arthur Sealy een gewaardeerd docent en radiopresentator en Jan Hendrik van der Wier die veel werk verricht binnen de gemeenschap van Real Rincon. 

Lid in de Orde van Oranje Nassau

  • Glenn Marcy Albertina
  • Richinel Antonio Anthony
  • Daniel Lucas van Arneman
  • Adriaan Dominico Giovanni Lepelaars

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  • Corry Elsmarie Frederika Beukenboom
  • Ewart Arthur Sealy  
  • Jan Hendrik van der wier  

De commissie voor Koninklijke Onderscheidingen doet een beroep op de samenleving om hen te informeren over personen die zich op waardevolle wijze inzetten voor ons Dushi Bonaire. Zij verdienen een onderscheiding voor hun onmisbare werk voor de samenleving.