Update Visitor Entry Tax

Bezoekers aan Bonaire kunnen voorafgaand aan hun reis deze tax online voldoen.

De Visitor Entry Tax, oftewel de toeristenbelasting van Bonaire, zal 1 juli in werking treden.

Alle bezoekers van 13 jaar en ouder, niet woonachtig op Bonaire, moeten 75 US dollar betalen. Bezoekers 12 jaar en jonger en inwonenden van de voormalige Nederlandse Antillen betalen 10 US dollar per bezoek. Bewoners van Bonaire, met een geldige Sedula, hoeven geen Visitor Entry Tax te betalen.

De nieuw opgezette toeristenbelasting die per 1 juli 2022 ingaat is geen nieuwe belasting, maar zal de logeergastenbelasting (roomtax) èn autoverhuurbelasting (cartax) gaan vervangen.

Bezoekers aan Bonaire kunnen voorafgaand aan hun reis deze tax online voldoen. Dit kan vanaf eind juni via de website bonaireisland.com

Ook kan de bezoeker bij aankomst op de airport de Visitor Entry Tax voldoen.

Iedereen geïnformeerd

Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zijn met de voorbereidingen voor de invoering bezig.

Vrijdagochtend 17 juni heeft TCB een 1e informatiesessie gepland waarvoor betrokken partijen in de toerismebranche van Bonaire inmiddels via email zijn uitgenodigd. Tijdens deze ochtend zal onder andere informatie worden gegeven over de route op de airport, hoe de bezoekers en touroperators vooraf geïnformeerd zullen worden en waar alle informatie binnenkort te vinden is.

Gedeputeerde Hennyson Thielman laat weten: “Op de airport zal de bezoeker aan Bonaire ook te maken krijgen met een nieuwe situatie en zullen er aanpassingen zijn zodat elke bezoeker aan het eiland de verplichte Visitor Entry Tax, voorafgaand aan het binnenkomen van Bonaire, heeft betaald”.

De komende weken zal er volop gecommuniceerd worden over de Visitor Entry Tax. En zullen OLB alsmede TCB onder andere via radio, krant en Social Media de informatie over de Visitor Entry Tax delen. Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de invoering op 1 juli 2022.

Wilt u nu al meer weten over de Visitor Entry Tax? Bel dan met TCB  op nummer 7178322 of mail naar marketing@tourismbonaire.com

Dit is een persbericht van Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met Tourism Corporation Bonaire.