STINAPA zet zoektocht naar reptiel voort in gesloten zones Lac Cai en Sorobon Beach

Om de veiligheid van zowel bewoners als bezoekers te waarborgen, blijven deze locaties tot nader order gesloten.

STINAPA blijft met volle inzet zoeken naar het reptiel dat is gesignaleerd in het gebied rondom Sorobon Beach. Om de veiligheid van zowel bewoners als bezoekers te waarborgen, blijven deze locaties tot nader order gesloten. Het betreden van het water is hierbij ten strengste verboden. De veiligheid van iedereen staat voorop en wordt niet onderschat.

Intensieve zoekacties met geavanceerde technologie

Om het reptiel zo snel en veilig mogelijk te lokaliseren, heeft STINAPA diverse maatregelen genomen. Er zijn in strategische zones trap camera’s geplaatst, deze camera’s nemen foto’s en video’s als er beweging wordt gedetecteerd en daarnaast zijn drones ingezet om vanuit de lucht extra zicht te bieden op moeilijk bereikbare plekken. De focus van deze inspanningen ligt op het lokaliseren en levend vangen van het reptiel.

Veiligheid blijft hoogste prioriteit

De algehele veiligheid van bewoners en medewerkers van STINAPA heeft de hoogste prioriteit. STINAPA werkt nauw samen met het openbaar lichaam Bonaire (OLB) om de risico’s tot een minimum te beperken. Het is de verantwoordelijkheid van het OLB om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Overleg met getroffen ondernemers voor gecontroleerde heropening

STINAPA en het OLB hebben gesprekken gevoerd met de ondernemers die geraakt zijn door de sluiting van Sorobon Beach en Lac Cai. Er wordt gezamenlijk naar oplossingen gezocht om de gebieden zo snel mogelijk, al dan niet gedeeltelijk, veilig te heropenen. Dit gebeurt alleen wanneer de omstandigheden dat toelaten en wanneer de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Vermijd gesloten gebieden

Een dringende oproep aan alle bewoners en bezoekers van Bonaire: Respecteer de sluiting van Sorobon Beach en Lac Cai en betreed deze gebieden niet. Het naleven van deze oproep is van cruciaal belang om de veiligheid van iedereen te waarborgen en de zoektocht naar het reptiel zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de situatie veilig en beheersbaar blijft.

Verdere updates

Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor verdere updates over de situatie.