Slachthuis Bonaire kijkt positief naar de toekomst

Het was een bijzonder moment om zo veel Veterinaire Diensten uit de regio samen te hebben, om samen te leren en ervaringen uit te wisselen.

Binnen het slachthuis vinden er momenteel veel veranderingen plaats. Naast dat er het afgelopen jaar in een gezamenlijk project met het ministerie van LNV hard wordt gewerkt aan de verbouwing van het slachthuis, hebben ook de medewerkers van de Veterinaire Afdeling Bonaire een slachttraining gevolgd.

De training die de medewerkers van de Veterinaire Afdeling Bonaire hebben gevolgd was een training gegeven door de SVO uit Nederland. De cursus zelf vond plaats op Curaçao en werd gevolgd samen met de Veterinaire Diensten uit Curaçao, Aruba en Sint-Eustatius.

Het was een bijzonder moment om zo veel Veterinaire Diensten uit de regio samen te hebben, om samen te leren en ervaringen uit te wisselen. Gedurende de trainingsweek werden thema’s als dierenwelzijn in het slachthuis, hygiënisch slachten en de nieuwste slachttechnieken behandeld. Dit alles in een mix van theorie en praktijk. Met de nieuwe informatie van de training kan de Veterinaire Afdeling het voedselveilig slachten de komende tijd voortzetten.