Openbare bibliotheek Bonaire wordt geautomatiseerd met nieuw online systeem voor uitlenen van boeken en is enkele dagen dicht

Als onderdeel van de automatisering van de Openbare Bibliotheek Bonaire wordt op dit moment een nieuw systeem geïnstalleerd voor het uitlenen van boeken. Het oude Koha systeem wordt daarmee vanaf 26 juni 2023 officieel vervangen met het nieuwe Wise systeem. Wise kent veel voordelen, zo kan de boekencollectie bijvoorbeeld via een nieuwe website worden bekeken en kunnen leden van de bibliotheek vanuit huis boeken reserveren en verlengen. Ook worden veel nieuwe boeken voor jong en oud aan de collectie toegevoegd. Door deze werkzaamheden zal de bibliotheek gesloten zijn op 24 juni. De automatisering maakt onderdeel uit van de doorontwikkeling van de bibliotheek.

De hele maand juni werken medewerkers van de Openbare Bibliotheek Bonaire samen met een team uit Nederland van het Online Computer Library Center (OCLC) voor het installeren en gebruiken van het nieuwe Wise systeem. Tijdens deze periode worden medewerkers van de bibliotheek geschoold in het gebruik van het nieuwe systeem, wordt de nieuwe software geïnstalleerd en wordt de hele boekencollectie handmatig ingevoerd.

Er zal veel werk worden verricht in een kort tijdsbestek en daarom zal de bibliotheek ook tussen dinsdag 20 juni 08.00u en maandag 26 juni 13.00u. gesloten zijn. 

Vanaf maandag 26 juni 2023 om 13:00 u. wordt alleen nog gebruik gemaakt van het nieuwe Wise systeem. Leden van de bibliotheek kunnen dan ook langskomen om een nieuwe bibliotheekpas te halen en een kijkje te nemen in de bibliotheek.

Wil je ook lid worden van de bibliotheek? Dat is mogelijk! Tot 18 jaar is lidmaatschap bij de bibliotheek gratis. Voor volwassenen kost een lidmaatschap $6,- per jaar. Kom gerust langs bij de bibliotheek aan de Kaya Gramèl z/n of bel naar 715-5344 voor meer informatie.