Nieuwe jingle ‘Sembr’awe pa kosechá mañan’

Sembr’awe pa kosechá mañan maakt deel uit het programma ‘Groente en Fruit.’ In 2018 is de afdeling hiermee begonnen.

Vanaf deze week is de aanstekelijke nieuwe jingle van ‘Sembr’awe pa kosechá mañan’ van Publieke Gezondheid op de radio te horen. Met de jingle worden burgers muzikaal herinnerd aan het belang om dagelijks vers fruit en verse groente te eten.

Verse groente en fruit horen bij een gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl is belangrijk om langdurige ziektes te voorkomen zoals ernstig overgewicht, hartklachten, suikerziekte. Publieke Gezondheid wil burgers ook aansporen om goed voor zichzelf te zorgen. De afdeling valt onder de directie Samenleving en Zorg.

Deze directie richt zich onder andere op de bestrijding van armoede op Bonaire. Als burgers hun eigen groente en fruit planten is het niet alleen maar gezond. Voor de mensen die het niet breed hebben is het een manier om zelf aan voedsel te komen.

De nieuwe jingle van ‘Sembr’awe’ is door Ito Martis gecomponeerd. Bij de viering van Dia di Rincon was deze jingle voor het eerst te horen tijdens het officiële programma. Kinderen hebben op de muziek gedanst, terwijl Gedion Kroon tussendoor rapte.

Sembr’awe pa kosechá mañan maakt deel uit het programma ‘Groente en Fruit.’ In 2018 is de afdeling hiermee begonnen. Het doel van dit programma is om de bevolking te wijzen op het belang van het telen en eten van groente en fruit. De campagne ‘Sembr’awe pa kosechá mañan’ loopt vanaf 2019.

In de loop van de tijd zijn er radiospotjes en korte video’s hiervoor gemaakt. Tijdens ‘Taste of Bonaire’ heeft de afdeling in het verleden meegedaan met ‘Taste of Health.’ De campagne draaide goed, maar is door COVID-19 tijdelijk stopgezet. Met de lancering van de nieuwe jingle wordt de campagne nieuw leven ingeblazen.