Mr. Christopher Frans nieuwe Eilandsecretaris per 1 maart

“It's not a matter of chance, but it's a matter of choice and hard work”.

Per 1 maart 2023, ís mr. Christopher Frans de nieuwe Eilandsecretaris van het openbaar lichaam Bonaire. Mr. Christopher Frans is reeds meer dan 9 jaar werkzaam bij het OLB, waarvan bijna 2 jaar als Adjunct-Eilandsecretaris.

Ogenschijnlijk een voor de hand liggende gekwalificeerde kandidaat voor de vacature die begin dit jaar werd vrijgegeven. Na het doorlopen van de sollicitatieprocedure is de keuze op mr. Christopher Frans gevallen om deze functie te gaan bekleden.

Dit is na de functiewijziging van de voormalige Eilandsecretaris, mevrouw Nerry Gonzalez in 2020 toen gelijktijdig de zoektocht naar een Eilandsecretaris is gestart. Na een lang traject indertijd is er destijds besloten om een Eilandsecretaris aan te nemen voor een periode van 2 jaar met als opdracht een lokale potentiële kandidaat op te leiden voor de functie van Eilandsecretaris.

Zodoende is in maart 2021 mevrouw Wendy Pelk aangesteld als Eilandsecretaris. Zij heeft de functie voor 2 jaar vervuld en heeft mr. Christopher Frans klaargestoomd en draagt haar taken per 1 maart 2023 aan hem over. Mevrouw Pelk zal mr. Christopher Frans en de organisatie blijven ondersteunen in de komende periode. Het Bestuurscollege bedankt mevrouw Wendy Pelk voor haar inzet voor de organisatie in de functie van Eilandsecretaris.

Mr. Christopher Frans is na het afronden van zijn studie, aan eerst de Hoge School in Den Haag en vervolgens de Rijksuniversiteit in Groningen, aan de slag gegaan als beleidsmedewerker bij de Gemeente Rotterdam. Met deze kennis en ervaring op zak keerde hij in december 2013 terug naar Bonaire.

Op Bonaire start zijn carrière als senior beleidsadviseur bij de directie samenleving & zorg. Om vervolgens door te stomen naar de functie als bestuursadviseur van het Kabinet van de Gezaghebber, waarnemend directeur bedrijfsvoering en ondersteuning tot Adjunct-Eilandsecretaris. Alwaar hij met hart voor het eiland en het vak heeft gewerkt voor de positie als Eilandsecretaris per 1 maart 2023. Of zoals Christopher Frans zelf zou zeggen: “It's not a matter of chance, but it's a matter of choice and hard work”.