Landmachtoefening op Bonaire en kennismaking met gezag Oleana met majoor Duursma

Tijdens de oefening wordt de oude airstrip bij Rincon gebruikt als bivaklocatie.

Op Bonaire vindt van 26 mei tot en met 2 juni 2023 een oefening plaats van de 42ste landmacht compagnie in het kader van het handhaven van de operationele gereedheid. Deze eenheid is gestationeerd op Curacao en verricht ook werkzaamheden ten behoeve van goede doelen-projecten.

Het doel van de oefening op Bonaire is om kennis te maken met de omgeving op Bonaire en samen te werken met de lokale autoriteiten en/of hulpdiensten. Op het programma staat ook een persoonlijke kennismaking tussen Gezag Reynold (Nolly) Oleana en Kapitein Milan Zolak (planner hoofdkwartier) en Majoor Arthur Duursma.

Tijdens de oefening wordt de oude airstrip bij Rincon gebruikt als bivaklocatie. Daarnaast traint de eenheid op de voor hen bekende locaties op Bonaire. De eenheid wordt uitvoerig en zorgvuldig gebriefd in navolging op de ervaringen van voorgaande oefeningen. Waaronder de oefening van de verkenningseenheid in augustus 2022 die in het teken stond van het in kaart brengen van kenmerken van het eiland die relevant zijn bij de preventie en bestrijding van eventuele rampen.