Gratis computerlessen ‘Klek i Taip’ bij openbare bibliotheek Bonaire

Deelnemers kunnen zich per mail aanmelden bij eventsbibliotekapubliko@bonairegov.com, of telefonisch via 715 5344.

De openbare bibliotheek verzorgt vanaf maandag 6 mei 2024 gratis computerlessen met de naam ‘Klek i Taip. Tijdens de computerlessen in het Papiaments leren de deelnemers om te werken met Word, Powerpoint, Excell, Microsoft Outlook. De deelnemers leren onder andere om met een template te werken, grafieken te maken, de agenda bij te houden, mails te verzenden en nog veel meer.  Het gaat om 14 lessen die vanaf 6 mei iedere maandag van 17:30 – 19:30 uur worden gegeven. Deelnemers kunnen zich per mail aanmelden bij eventsbibliotekapubliko@bonairegov.com , of telefonisch via 715 5344, het is ook mogelijk om je persoonlijk aan te melden bij de bibliotheek, Kaya Gramel z/n.

De gratis computerlessen worden door Bonaire Information Technology Education & Support, BITES gegeven. Dit gebeurt in opdracht van de bibliotheek. Het is de tweede keer dat de bibliotheek dit jaar de computercursus ‘Klek i Taip’ aanbiedt. Op maandag 8 april 2024 hebben de deelnemers aan een eerdere computercursus van de bibliotheek hun certificaat gekregen.  De deelnemers aan deze cursus waren over het algemeen 60-plussers.  Alle deelnemers waren enthousiast over de lessen die ze hebben gehad.

De gratis computerlessen in het Papiaments horen bij de visie van de bibliotheek over haar rol in onze samenleving, zo legt Jennifer Pocornie-Martis, hoofd van de bibliotheek uit. “De bibliotheek heeft de taak om burgers te helpen bij het aanleren van basisvaardigheden die in deze tijd belangrijk zijn. Zoals de vaardigheid om met computers te werken. Bij de afsluiting van de cursus ‘Klek i Taip’ hebben de deelnemers gezegd dat ze een vervolgcursus willen. Daar waren we heel blij mee, want toen ze hun wens uitten, hadden we al een vervolgcursus voor hen geregeld.”