Geen strand en ligbedden bij Bachelors Beach

Een herziening van het ontwikkelingsplan is het gevolg van feedback vanuit de bevolking.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft vorig jaar besloten dat er geen strand en ligbedden meer komen bij Bachelor’s Beach (Playa Fòrn’i Kalki). De geplande renovatie is op diverse punten aangepast, zodat het meer aansluit aan de wensen van de bevolking van Bonaire.

Dit betekent dat het beeld wat nu getoond wordt op het billboard bij het strand niet accuraat is.

Een herziening van het ontwikkelingsplan is het gevolg van feedback vanuit de bevolking van Bonaire en een overhandigde petitie. Op de eerste presentatie van het gerenoveerde Bachelor’s Beach in 2021 kwam er al veel feedback om het project anders te doen. Naar aanleiding hiervan is Gedeputeerde Thielman in gesprek gegaan met de mensen om naar hun zorgen te luisteren en samen naar oplossingen te zoeken. Vervolgens is het OLB opnieuw naar de tekentafel gegaan om aanpassingen te maken omtrent de vernieuwing van Bachelor’s Beach. Zo heeft het OLB vanaf vorig jaar besloten dat er geen strand en ligbedden meer zullen komen en dat de bestaande trap volledig wordt gerenoveerd, zodat iedereen veilig het water in kan treden. Verder worden er meer (verharde) parkeerplekken gecreëerd en komt er één kiosk, in plaats van de eerder genoemde drie. De kiosk geeft een lokale ondernemer de kans om op een mooie locatie een bedrijf te starten en inkomen te winnen. De aanbouw van een openbaar toilet blijft.

De ontwikkeling van het strand is om de faciliteiten te verbeteren zodat gezinnen meer kunnen genieten van deze plek, met behoud van de huidige natuurlijke sfeer. Met de herziende plannen streeft het OLB naar een plek waarin zowel de inwoners als bezoekers van Bonaire gebruik kunnen maken van de faciliteiten die het strand biedt.