Eerste business incubator op Bonaire ‘BUSINESSPARK’ opent haar deuren

BusinesSpark is een broedplaats gefinancieerd door OLB waar ondernemers over een kantoorruimte met internet beschikken.

Op maandag 13 juni heeft gedeputeerde Hennyson Thielman tijdens het openingsevenement officieel aangekondigd dat BusinesSpark haar deuren heeft geopend. BusinesSpark is de eerste business incubator van Bonaire en is gevestigd in Kralendijk aan de Kaya Gilberto Croes 1, recht tegenover Nature Discount.

Tijdens het openingsevenement konden de genodigden zien hoe het gebouw er vanbinnen uitzag na de renovatie. Het BusinesSpark-gebouw werd in korte tijd door de eigenaar gerenoveerd. Het gebouw werd in recordtijd getransformeerd tot een modern en inspiratief kantoor.

Afgelopen april werd BusinesSpark aangekondigd en tegelijkertijd werd ook de mogelijkheid tot aanmelding opengesteld. In de periode daarna hebben meerdere ondernemers zich aangemeld, waarvan 6 ondernemers de definitieve selectie hebben gehaald. Er komen nog steeds aanmeldingen binnen en verwacht kan worden dat binnenkort meer sparkers (ondernemers) gebruik gaan maken van de faciliteit.

‘Wij zijn heel erg blij met de opening van BusinesSpark. Het gaat om een visie die al vanaf het begin in ons bestuursprogramma werd geformuleerd en die nu succesvol is gerealiseerd. Bonaire kan blij zijn over haar eerste business incubator te kunnen beschikken. Het idee is om meer van deze faciliteiten te creëren zodat ondernemers meer toegang hebben tot ruimtes die een creatieve vonk doen overslaan. OLB doet dit zodat lokale ondernemers hun onderneming succesvol laten ontwikkelen’, aldus de gedeputeerde van economische ontwikkeling Hennyson Thielman.

BusinesSpark is een creatieve broedplaats gefinancieerd door Openbaar Lichaam Bonaire waar ondernemers over een kantoorruimte kunnen beschikken met internet en andere faciliteiten. BusinesSpark is de ideale werkplek waar ondernemers bij elkaar kunnen komen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Het is ook een plek om onder professionele leiding een succesvolle onderneming te creëren, te managen of verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie over BusinesSpark kunt u contact opnemen via email naar empresa@bonairegov.com.
Volg ons op facebook: Businesspark Bonaire.