Aanmelding voor deelname aan Bonaire Business Incubator geopend

De “Business Incubator” is een kantoorlocatie waar startende ondernemers samen kunnen zitten.

Ondernemers die belangstelling hebben om deel te nemen aan de “Business Incubator” van het openbaar lichaam Bonaire kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Gedeputeerde Hennyson Thielman heeft onlangs de plannen bekend gemaakt voor een “Business Incubator” op Bonaire. Het doel hiervan is om kleine ondernemingen en onafhankelijke ondernemers te stimuleren en ook om vernieuwing en diversiteit aan te sporen in de economie van Bonaire. De “Business Incubator” is een kantoorlocatie waar startende ondernemers samen kunnen zitten. Het biedt de ondernemer een gemeubileerde werkplek met internet en bespaart zo kosten. Daarnaast is het een ideale plek om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Ondernemers kunnen onder begeleiding hun onderneming succesvol laten ontwikkelen. Concreet houdt dit in, dat er een programma wordt aangeboden van coaching, training, ondernemingsbegeleiding, workshops en netwerken.

De naam die aan de “Business Incubator” is gegeven is “BusinesSpark”. Dit verwijst naar de ‘spark’, dus de vonk dat het ondernemerschap op Bonaire moet aansporen en stimuleren. De eerste “BusinesSpark” komt in Playa aan de Kaya Betico Croes 1.

Om mee te doen aan “BusinesSpark”, moet een ondernemer minstens 18 jaar oud zijn en langer dan een jaar ingeschreven zijn op Bonaire. De onderneming is op Bonaire gevestigd en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. De ondernemer heeft een eenvoudige ondernemingsplan opgesteld. In dit plan legt de ondernemer uit welke dienst of product hij of zij aanbiedt en waarom. De ondernemer legt ook uit wat de mogelijkheden zijn voor het product of de dienst op de markt. Van de ondernemer wordt verwacht dat hij/zij een presentatie geeft van het ondernemingsplan.

Ondernemers die deel willen nemen aan “BusinesSpark”, kunnen zich tot 29 april aanstaande aanmelden op e-mailadres: empresa@bonairegov.com. Bij de aanmelding moeten ze het ondernemingsplan meesturen, een kopie van de sedula, een recente uittreksel van de Kamer van Koophandel en het CRIB nummer van de onderneming.

Een team van professionals zal de aanmeldingen beoordelen om de eerste groep deelnemers te kiezen. Hierbij zal de voorkeur liggen bij (startende) ondernemingen met een vernieuwende activiteit, dat bijdraagt aan hetzij innovatie, creativiteit, duurzaamheid of diversificatie van de economie.

Afhankelijk van de behoefte, zal in de toekomst ook in andere wijken op Bonaire meer “BusinesSpark” locaties worden geopend.
Voor vragen of informatie kunnen belangstellenden een e-mail sturen naar empresa@bonairegov.com of bellen op telefoonnummer 715-5372.