Bonaire voert een 10 US-dollar Visitor Entry Tax in voor bezoekers van “zustereilanden”

Reis met een geldige sédula als aantoonbaar bewijs.

Wie naar Bonaire reist en niet woonachtig is op Bonaire moet bij binnenkomst een Visitor Entry Tax betalen. Deze Visitor Entry Tax, oftewel de toeristenbelasting van Bonaire, is 1 juli j.l. in werking getreden.

Bezoekers van 12 jaar en jonger en inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen betalen 10 US-dollar per bezoek. Alle andere bezoekers van 13 jaar en ouder moeten 75 US-dollar betalen. Bewoners van Bonaire hoeven geen Visitor Entry Tax te betalen.

Reis met een geldige sédula als aantoonbaar bewijs.

Wanneer u naar Bonaire reist vanuit een van de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Eustatius en Saba) dan betaalt u 10 USD Visitor Entry Tax per bezoek aan Bonaire. U moet dan wel kunnen aantonen met een geldige sédula dat u op een van deze eilanden woont. Let wel, een kopie van uw sédula volstaat niet. U moet uw officiële sédula bij u dragen.

Voorkom wachttijd op de airport en ga voordat u naar Bonaire reist naar de website bonaireisland.com, klik in het menu op Entry Tax, en registreer en betaal de Visitor Entry Tax voordat u reist. Eenmaal geregistreerd en betaald, ontvangt u een persoonlijk QR-code via email waarmee er bij aankomst alleen nog een controle plaats hoeft te vinden. 

Bij aankomst op de airport kan er ook betaald worden. Dit kan met verschillende kaarten, zoals creditcard, pinpas en maestro-card. Er kan niet met contant geld worden betaald. Ook de bezoekers die Bonaire binnenkomen per boot, moeten de Visitor Entry Tax betalen.

Meer informatie over de Visitor Entry Tax? Ga naar bonaireisland.com of mail naar marketing@tourismbonaire.com

Dit is een persbericht van het openbaar lichaam Bonaire in samenwerking met Tourism Corporation Bonaire.

Bijlage bij persbericht: sign bij aankomst Bonaire International Airport over de Visitor Entry Tax.