Trouwen op Bonaire

Trouwen op Bonaire is een bijzondere en waardige aangelegenheid. Deze dag moet voor u, als aanstaand bruidspaar, dan ook tot in de puntjes verzorgd zijn. Wilt u een traditionele huwelijksvoltrekking of heeft u speciale wensen voor de ceremonie in gedachten? Op Bonaire is heel veel mogelijk.

Een huwelijk kunnen jullie uiterlijk 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de gewenste datum reserveren. De eerste officiële stap bij trouwen is de huwelijksaangifte (ondertrouw).  De huwelijksaangifte staat los van het reserveren van een datum voor uw huwelijk.

Vrije inloop

Maandag - Donderdag: 08:00 - 12:00 uur 

Bent u woonachtig in het buitenland en wilt u op Bonaire trouwen dan gelieve een mail te sturen naar Burgerzaken@bonairegov.com

Meenemen

Bij de huwelijksaangifte neemt u het volgende mee:

  • een geldig identiteitsbewijs van uw beiden;
  • een recent afschrift van je geboorteakte en van je partner;
  • bent u eerder getrouwd geweest? Dan hebt u een bewijs nodig dat u niet meer getrouwd bent. Bijvoorbeeld een echtscheidingsakte van alle eerdere huwelijken of een overlijdensakte;
  • een recent afgegeven verklaring van domicilie, nationaliteit en burgerlijke staat (als u niet woonachtig bent op Bonaire).
  • een verklaring van huwelijksbevoegdheid (als u niet woonachtig bent op Bonaire). Voor meer informatie kun je terecht bij de autoriteiten van het land waar je woont.

Kosteloos trouwen

Het is mogelijk om kosteloos te trouwen. Dit kan alleen op maandagochtend om 08.00 en 08.30 uur in het trouwzaal van de Afdeling Burgerzaken. De ceremonie beperkt zich tot het jawoord en de ondertekening van de akte. Bij een kosteloos huwelijk mogen alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn.

Let op! Kostenloos trouwen is alleen mogelijk voor ingezetenen van Bonaire.

Trouwboek

Als u op Bonaire trouwt, dan heeft u de keuze uit een aantal soorten trouwboekjes. Dat is niet verplicht. Ook is er ruimte voor vermelding van kinderen etc. Wanneer u uw huwelijk reserveert kunt u aangeven welk van deze trouwboekjes u bij de huwelijksvoltrekking wenst te ontvangen.

Soort trouwboekje Prijs
Bordeauxrood kunstleer $ 30,00
Donkerblauw kunstleer $ 30,00
Wit kunstleer $ 30,00