Zes modelburgers ontvangen hun Koninklijke Onderscheiding

Zes personen hebben vrijdag hun Koninklijke Onderscheiding gekregen.

Kralendijk – “ Jullie zijn voorbeeldfiguren voor de gemeenschap. Ik hoop dat jullie doorgaan met het vertonen van jullie voorbeeldig gedrag, dat een inspiratie is voor jong en oud.” Woorden van Gezaghebber Edison Rijna aan de zes personen die vrijdag hun Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen. De zes zijn Henna Winklaar, Maria ‘Riet’ Sealy- Clappers, Janice Lee Baillie Huckaby, Oswin Cristina, Reynolds ‘Nolly’ Oleana, Edwin ‘Win’ Emerenciana.

Al op Koningsdag in april hebben de zes personen te horen gekregen dat ze door Zijne Majesteit koning Willem-Alexander zijn onderscheiden voor hun werk voor de gemeenschap. Door de coronamaatregelen was er toen geen bijeenkomst. Nu de situatie het toelaat om in een kleine groep bij elkaar te komen, waren zij met hun familie uitgenodigd voor een officiële ceremonie. Daar heeft Gezaghebber Rijna hun de Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Lid Oranje Nassau zijn geworden Janice Lee Baillie Huckaby en Oswin Cristina. Ridder Oranje Nassau zijn nu Henna Winklaar, Maria ‘Riet’ Sealy- Clappers, Reynolds ‘Nolly’ Oleana, Edwin ‘Win’ Emerenciana.

De commissie Koninklijke Onderscheiding roept iedereen op, om hun op de hoogte brengen, van personen die waardevol werk doen voor de Bonairiaanse gemeenschap. Zo kunnen deze mensen ook worden onderscheiden.