Workshops professionele geitenhouderij

Dit in het kader van het project Professionele Geitenhouderij.

Zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober zal Edward Berben een workshop geven over professionele geitenhouderij. Hij zal vertellen over geitenmanagement, selectie, voeding en huisvesting. Sherwin Pourier zal vertellen over streekprodukten, een keurmerk en over identificatie en registratie van geiten.

Deze workshops worden georganiseerd in het kader van het project Professionele Geitenhouderij. Het doel is een win-win situatie te creëren door economie en ecologie te combineren: versterking van de geitenhouderij en de geiten binnen de hekken van de kunuku houden. De eerste stap is het verbeteren van de kwaliteit van het geitenvlees. Met beter management en rasverbetering kan lamsvlees geproduceerd worden dat voor een hogere prijs verkocht zou kunnen worden.

De workshop is zaterdag 9 oktober bij Dienst LVV van 13.30 tot 16.30 uur en zondag 10 oktober bij Mangazina di Rei van 13.30 tot 16.30 uur.

Kunukero's die een workshop willen bijwonen, kunnen registreren bij LVV op nummer 717 8836 of via email gracia.frans@bonairegov.com. Er is plaats voor maximaal 20 personen per workshop.