Werkzaamheden aan de Playa Fòrni Kalki (Bachelor’s Beach) gaan spoedig van start

Het OLB gaat in samenwerking met verschillende partners beginnen aan werkzaamheden om de Playa Fòrn’i Kalki toegankelijker en mooier te maken.

Het Openbaar Lichaam Bonaire gaat in samenwerking met verschillende partners beginnen aan werkzaamheden om de Playa Fòrn’i Kalki  toegankelijker en mooier te maken.

Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met een beter georganiseerd geheel en faciliteiten voor degenen die het strand bezoeken. Er komen voldoende parkeerplaatsen met ook genoeg ruimte voor bussen. Op het hoger gelegen gedeelte komt een terras met palapa’s, gratis internetverbinding, een betere en veiliger trap naar het strand en mooie, lokale planten om een ideale sfeer te creëren. ‘De zee is onderdeel van onze Bonairiaanse cultuur en identiteit. Een dagje genieten aan het strand met het hele gezin is voor ons als Bonairianen een regelmatig terugkerende aciviteit. Gezien de geschiedenis van de Playa Fòrn’i Kalki en ook het aantal mensen die dit strand bezoeken is het noodzakelijk om voor betere faciliteiten te zorgen, voor zowel lokale bezoekers als toeristen’, aldus de gedeputeerde van toerisme Hennyson Thielman.

Er komt ook een speelplek voor kinderen, kiosken waar lokale ondernemers strandmateriaal kunnen verkopen of verhuren, een plek met picknicktafels waar eten en drinken verkocht wordt en een gebouw met douche en toilet en waar men zich kan omkleden. ‘Een Bonairiaanse architect heeft het ontwerp gemaakt. Wij zijn er bijzonder trots op dat een jonge, lokale professional die onze stijl en onze behoeften begrijpt het strand heeft ontworpen, zodat wij het niveau van leven van onze inwoners kunnen blijven verhogen’, aldus de gedeputeerde van infrastructuur James Kroon.

Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft ervoor gezorgd de unieke, natuurlijke aspecten van het strand te behouden en geeft de garantie dat deze intact blijven. Het strand is en blijft gratis toegankelijk voor het publiek, het krijgt enkel een facelift voor onze lokale mensen en onze bezoekers. De ontwikkeling van dit strand is in lijn met het beleid voor onze toeristische sector en het Toeristisch Herstelplan. Het doel is om ons faciliteiten te verbeteren en nieuwe, unieke ervaringen te creëren. Verwacht kan worden dat in de komende maanden zichtbare veranderingen plaatsvinden op dit strand. Dit kan misschien de toegankelijkheid tijdelijk beperken, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat over 6 maanden

Bonaire van een nog veel mooiere Playa Fòrn’i Kalki kan genieten.

Bekijk de video