Werkbezoek van waarnemend gezaghebber Oleana aan Nederland

De gesprekken werden als zeer positief ervaren, met veel perspectief op samenwerking en vooruitgang.

Waarnemend Gezaghebber Oleana heeft een bezoek gebracht aan Nederland om verschillende gesprekken te voeren met belangrijke instanties.
Tijdens het bezoek zijn gesprekken gevoerd met BZK, OCW, Prodemos en een onderwijsinstelling om te praten over het opzetten van een bacheloropleiding bestuurskunde voor ambtenaren.

Belang van de Opleiding voor Verbetering van Overheidsdiensten op het Eiland

De intentie achter deze opleiding is om de kwaliteit van advisering en uitvoering binnen de overheid op het eiland te verbeteren.

Bespreking met Staatssecretaris Alexandra van Huffelen

Een van de gesprekspartners was staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties. De bespreking omvatte onder andere de ontwikkelingen op het eiland en het bestuursakkoord. De gesprekken werden als zeer positief ervaren, met veel perspectief op samenwerking en vooruitgang.

Bezoek aan Pro Demos: Educatieve Kansen voor Democratie

Er is ook een bezoek gebracht aan Pro Demos, het 'Huis voor democratie en rechtsstaat'. Directeur Eric Stokkink werd gesproken over de mogelijkheden om educatieve programma's van Pro Demos op Bonaire in te zetten. Het doel is om op een speelse manier schoolleerlingen bekend te maken met de spelregels voor de democratie.