Weer olieoverslag bij Bopec Terminal na jaren stilstand

De verkoopopbrengst komt toe aan de schuldeisers. De opbrengst wordt ook gebruikt om continuïteit van de terminal te garanderen.

Er komt weer een tanker aanmeren bij een pier van Bopec Terminal. Dit is voor het eerst sinds februari 2019.  Het gaat om de tanker M/T Altair. Die komt olie (crude) ophalen die de curator van Bopec Terminal heeft verkocht op een veiling. Het plan is om overdag op donderdag 17 maart 2022 de olie in de tanker te pompen.

De leidingen van het olieopslagbedrijf zijn vooraf geïnspecteerd. Dit geldt ook voor de olietanks, de pomp, de steiger en andere technische voorzieningen. Het havenkantoor heeft ook alle operationele en technische handelingen getoetst.

Bopec, met ondersteuning van het havenkantoor, is voorbereid bij een mogelijke lek van olie in zee. Mocht dit voorkomen dan heeft het havenkantoor olieschermen en pompen klaar staan. Er komen ook twee sleepboten uit Curaçao om te helpen bij de operatie. Na Bonaire te hebben aangedaan vaart de tanker M/T Altair door naar Rotterdam.

De verkoopopbrengst komt toe aan de (boedel)schuldeisers in het faillissement. Daarnaast zal de opbrengst worden gebruikt om de continuïteit van de terminal voor de komende periode te kunnen garanderen. Aangezien de curator zich heeft te houden aan wetgeving en vergunningsvereisten, zal een deel van de verkoopopbrengst worden aangewend om (regulier) onderhoud te verrichten aan de installaties en de grote steiger.

De curator zal de crediteuren van Bopec binnenkort nader informeren over het verificatieproces en (vooruitzichten op) uitbetaling.