Viering Internationale Museum Dag met verschillende activiteiten

De Internationale Museum Dag wordt gevierd met verschillende activiteiten die open zijn voor publiek op verschillende dagen.

Dit jaar staat de viering in het thema “Musea, Duurzaamheid en Welzijn” en is donderdag 18 mei de officiële Internationale Museum Dag. Iedereen is van harte welkom om deze activiteiten bij te wonen.

Op 29 maart is de viering van de Internationale Museum Dag 2023 van start gegaan tijdens het Nos Zjilea evenement bij Mangazina di Rei. Het museum van Washington Park heeft daarna een open dag gehouden op 14 mei. Op 17 mei heeft Museo Chichi Tan ook een workshop gegeven over het doorgeven van informatie tussen volwassenen en jongeren. Het Terramar museum houdt op 18 mei een open dag met een informatiesessie over het thema “Musea, Duurzaamheid en Welzijn”. De vieringen worden afgesloten op zaterdag 20 mei in de tuin van SKAL met een expositie van verschillende musea. Tussen 18:00 – 22:00 zullen er verschillende toespraken worden gehouden met een borrel en muziek.

Activiteiten voor deze viering worden georganiseerd door SKAL, Mangazina di Rei, Terramar Museum, FuHiKuBo, Museo Chichi Tan, Museo Washington Park (STINAPA) en Tanki Maraka.