Viering Bonairedag: ‘Samen vormen we een gemeenschap’

Met trots benadrukken we de 75 verschillende nationaliteiten die Bonaire rijk is, en deze culturele diversiteit willen we groots vieren.

De jaarlijkse Bonairedag staat voor de deur en dit jaar draagt het evenement het thema: "Huntu Nos ta Forma un Komunidat/Samen vormen we een gemeenschap." Met trots benadrukken we de 75 verschillende nationaliteiten die Bonaire rijk is, en deze culturele diversiteit willen we groots vieren. Het evenement belooft een dag vol vermaak, cultuur en culinaire hoogstandjes te worden, waarbij de focus ligt op samenkomen en verbinden.

Datum en locatie: De festiviteiten vinden plaats 6 september 2023 voor het parkeerplaats van het Bestuurscollege, met een voorprogramma op 5 september, op het sfeervolle Wilhelminaplein naast El Mundo Restaurant om 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur.

Voorprogramma: 5 september (Antesala) Het voorprogramma op dinsdagavond biedt een feestelijke opmaat naar de hoofddag. Het programma omvat optredens van lokale muziek- en entertainmentbands, waaronder:

  • Grupo Formashon Musikal Krioyo (FMK)
  • Farley’s Entertainment Band
  • Grupo ESO

Geniet van een breed scala aan culinaire hoogstandjes en verfrissende drankjes.

Hoofddag: 6 september Op woensdag 6 september begint het officiële programma om 9:00 uur met een protocolaire sessie die duurt tot 12:00 uur. Hierbij verwacht het OLB  belangrijke vertegenwoordigers en gasten om het belang van de gemeenschap te benadrukken en de festiviteiten officieel te openen.

Vervolgens gaat de dag verder met een cultureel programma dat loopt tot 12:30 uur. Tijdens de culturele programma zal ook een Simadan zijn welke bij Kas di Regatta om 14:00 en zal dansend tot de Parke Wilhemina begeven. We willen iedereen aan moedigen om deel te nemen aan de Simadan parade. De viering stopt hier niet. Ook 's avonds wordt er nog volop genoten van culturele en entertainmentprogramma's, waarbij het hoogtepunt wordt verzorgd door Magic Sound, die als afsluitende act de nacht inluidt.

Dit jaar zijn er maar liefst 75 stands die zich hebben aangemeld voor het evenement. Deze stands bieden een verscheidenheid aan keukens en kunstuitingen, wat de diversiteit en rijkdom van onze gemeenschap weerspiegelt.

Samen vormen we een gemeenschap: Het hart van Bonairedag 2023 is de viering van onze diverse gemeenschap. Om 18:45 uur zal de Gedeputeerde belast met cultuur Pablo James Kroon een toespraak houden om de festiviteiten officieel te openen. Na de opening krijgt elke groep een uur de tijd om hun culturele bijdrage te presenteren.

Wij nodigen alle bewoners en bezoekers van Bonaire uit om zich bij ons aan te sluiten tijdens deze onvergetelijke viering van eenheid en diversiteit. Samen vormen we een gemeenschap waar we trots op zijn.