Viering Bonairedag met het thema "Samen vormen we een gemeenschap"

Het is met groot genoegen dat het openbaar lichaam Bonaire aankondigt dat de jaarlijkse Bonairedag op 6 september groots zal worden gevierd.

Het is met groot genoegen dat het openbaar lichaam Bonaire aankondigt dat de jaarlijkse Bonairedag op 6 september groots zal worden gevierd met het thema "Samen vormen we een gemeenschap". Deze dag markeert een belangrijke gelegenheid om de rijke cultuur, geschiedenis en identiteit van Bonaire te vieren, en benadrukt het belang van een hechte en inclusieve gemeenschap.

De Viering
Tijdens Bonairedag worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd om de diversiteit en veerkracht van het eiland te vieren. Er zullen traditionele dans- en muziekoptredens zijn, waarbij de culturele erfenis van Bonaire centraal staat. Ook zullen er kunst- en ambachtsmarkten worden gehouden, waar lokale ambachtslieden hun vaardigheden tonen en authentieke producten presenteren.
Bovendien zal er een tekenwedstrijd plaatsvinden om kinderen bewust te maken van de geschiedenis van Bonaire en het belang van het behouden van culturele waarden. De viering zal ook ruimte bieden voor reflectie over de gemeenschap en de manieren waarop we gezamenlijk kunnen werken aan een betere toekomst.

Thema: "Samen vormen we een gemeenschap"
Het thema van dit jaar, "Samen vormen we een gemeenschap", benadrukt de kracht en de eenheid die ontstaat wanneer mensen  van verschillende nationaliteiten samenwerken en elkaar ondersteunen. Dit thema omvat niet alleen de lokale bevolking van Bonaire, maar ook alle 75 nationaliteiten die deel uitmaken van de diverse en hechte gemeenschap op het eiland. Het roept op tot inclusiviteit, wederzijds respect en solidariteit, ongeacht iemands achtergrond, afkomst of overtuigingen.

Communicatie rondom de viering
Het OLB is zich bewust van het belang van effectieve communicatie om de betrokkenheid en participatie van alle burgers te bevorderen. Daarom worden verschillende communicatiemiddelen ingezet om de viering van Bonairedag aan te kondigen en te promoten.

  • Officiële website: Een speciale sectie op de website van het OLB zal gewijd zijn aan de Bonairedag-viering. Hier zullen details over het programma, locaties, en andere relevante informatie beschikbaar zijn.
  • Sociale media: De viering zal actief gepromoot worden op verschillende sociale mediaplatforms. Er zal ook een Facebook en Intagram pagina aangemaakt worden waar alle berichten, foto's en video's geplaats zullen worden om de bevolking aan te moedigen om deel te nemen aan de festiviteiten samen hun ervaringen te delen.

Wilt u ook een bericht via social media plaatsten? Vergeet niet de “hashtag” “#HuntuNosTaFormaUnKomunidat” te gebruiken.

  • Perscontacten: Het OLB zal beschikbaar zijn voor persvragen en interviews om de media van nauwkeurige informatie te voorzien en de betekenis van de viering te benadrukken.

    Samen met de bevolking van Bonaire en alle inwoners kijken we uit naar een inspirerende en gedenkwaardige Bonairedag-viering, waarin we de kracht van samenwerking en eenheid vieren en de waarde van onze diverse gemeenschap onderstrepen.