VIERING BONAIREDAG 2022

Laten wij samen Bonairedag 2022 weer op de vertrouwde wijze gaan vieren.

Het protocollaire gedeelte vindt plaats voor het Bestuurskantoor en de viering wordt voortgezet met het culturele gedeelte in Tera Kòrá onder de Tamarindeboom. Het thema voor dit jaar is ‘Onze Kinderen, Onze Rijkdom, Onze Toekomst, Onze Trots’.

De dag begint om 8 uur ‘s morgens met een plechtige Eilandsraadvergadering in de Passangrahan. Het protocollaire gedeelte begint om 09.30 u. met een defilé van geüniformeerde  groepen en onder de tonen van ons volkslied wordt de gigantische Bonairiaanse vlag gehesen. Het officiële programma is heel gevarieerd en duurt tot 12 uur ‘s middags. De viering in Tera Kòrá begint om 12.00 uur met de verkoop van eten en live muziek en gaat door tot 23.00 uur.

Laat, als inwoner van deze rots, een sentiment van patriottisme in u opkomen en laat dit zien. Dit kan door middel van een opgehangen vlag aan uw huis of auto, de manier waarop u zich kleedt of een andere wijze waarop u kan uitdrukken dat u een hart heeft voor Bonaire.

U wordt van harte uitgenodigd om het protocollaire gedeelte voor het Bestuurskantoor en het culturele gedeelte in Tera Kòrá mee te komen vieren.

Het openbaar lichaam Bonaire wenst de gehele bevolking van Bonaire een fijne Bonairedag toe.