Videoclip voor jongeren met uitleg over zelftesten

De afdeling Publieke Gezondheid heeft een videoclip gelanceerd voor jongeren met uitleg over hoe de zelftest te doen (https://youtu.be/R0tq8anpSp0).

De afdeling Publieke Gezondheid heeft een videoclip gelanceerd voor jongeren met uitleg over hoe de zelftest te doen (https://youtu.be/R0tq8anpSp0). In de clip vertelt een jongere dat ze twee keer per week een zelftest doet om te kijken of ze naar school kan. De clip wordt sinds dinsdag 22 maart 2022 aan leerlingen van middelbare scholen getoond. Binnenkort bezoeken medewerkers van Publieke Gezondheid de middelbare scholen om meer informatie aan de leerlingen te geven.

De medewerkers leggen aan de leerlingen uit hoe belangrijk het is om je aan de basisregels te houden. De videoclip over zelftesten maakt deel uit van de campagne ‘Leven met COVID-19.’ De coronamaatregelen zijn op Bonaire afgeschaft, maar het virus is nog steeds aanwezig op het eiland. Daarom is het belangrijk om kwetsbare mensen zoals ouderen te beschermen. Dat kan door een zelftest te doen voordat iemand op bezoek gaat bij een oudere.

Leerlingen van middelbare scholen kunnen zichzelf en anderen beschermen door twee keer in de week een zelftest te doen. Zo voorkomen ze dat ze naar school gaan terwijl ze besmet zijn en anderen kunnen besmetten. Publieke Gezondheid deelt sinds 16 februari 2022 zelftesten uit op middelbare scholen. De afdeling heeft genoeg zelftesten op voorraad zodat leerlingen van middelbare scholen twee keer in de week kunnen testen.

Heeft u klachten? Bel dan 0800 0800 voor een testafspraak. U kunt ook een zelftest doen. Als de uitslag van de zelftest positief is, dan moet u 0800 0800 bellen om een PCR-test te doen. Dan weet u zeker of u wel of niet besmet bent.