Vervangend waarnemend gezaghebber Ingrid Sealy opent bij SKAL de traditionele ceremonie

Op 1 januari worden de straten van onze gemeenschap gevuld met de klanken van Maskaradamuziek.

In de bruisende aanloop naar het nieuwe jaar kondigen wij met trots de viering van de jaarlijkse Maskarada Dag aan op 1 januari. Een betoverend feest dat diepgeworteld is in onze gemeenschap en haar eeuwenoude tradities viert. Dit jaar zal de openingsceremonie door de vervangend waarnemend gezaghebber Ingrid Sealy worden gedaan bij SKAL, waar zij ook de traditionele kruik met rum zal overhandigen.

Maskarada Dag 2024: Een Erfgoed van Samenkomst en Vreugde

Op 1 januari worden de straten van onze gemeenschap gevuld met de klanken van Maskaradamuziek, waar de harmonica (simfonia) en de dubbelzijdige trommel, bekend als de tambor, een feestelijke sfeer creëren. Maskarada, dat op het punt stond verloren te gaan in de geschiedenis, heeft zich gehandhaafd als een levendige viering van cultuur en saamhorigheid.

De start van deze feestelijke dag zal plaatsvinden bij SKAL, waar Ingrid Sealy, onze vervangend waarnemend gezaghebber, het officiële startschot zal geven met een inspirerend openingswoord. In een prachtige traditie zal zij ook de symbolische kruik met rum overhandigen, een handeling die diep geworteld is in de geschiedenis van Maskarada en de verbondenheid met onze lokale cultuur symboliseert.

Details van het Evenement:

Datum: 1 januari 2024

Tijd: 10:00 – 11:00 uur

Locatie: SKAL

Overige Festiviteiten en Vermaak

Na de opening kunnen de aanwezigen genieten van de levendige sketches van de maskanan, de trotse leden van de Maskaradagroep. Van hilarische scènes over stierenvechten tot vertellingen over het vissersleven, deze uitvoeringen beloven zowel vermaak als een verdieping van de lokale tradities.

Wij nodigen alle inwoners en geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere viering