Versoepeling reisvoorwaarden voor BES-eilanden tijdelijk uitgesteld

Om de reisvoorwaarden voor die eilanden te veranderen, moet een andere weg worden bewandeld dan voor Curaçao, Aruba en St. Maarten.

De aangekondigde versoepeling vanaf 12 februari 2022 voor reizigers vanuit de BES-eilanden naar Bonaire wordt tijdelijk uitgesteld. De BES-eilanden zijn bijzondere gemeenten van Nederland. Om de reisvoorwaarden voor die eilanden te veranderen, moet een andere weg worden bewandeld dan voor Curaçao, Aruba en St. Maarten. En dat vraagt meer tijd. Zodra de versoepeling van reisvoorwaarden voor reizigers uit de BES-eilanden naar Bonaire mogelijk is, wordt dit bekend gemaakt.

Volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius moeten voorlopig 48 uur binnen vertrek een PCR-test doen of 24 uur binnen vertrek een antigeentest. Niet volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius moeten 48 uur binnen vertrek een PCR–test doen. De versoepeling van de reisvoorwaarden voor passagiers uit Curaçao, Aruba en St. Maarten blijft van kracht.  Volledig gevaccineerde passagiers uit die eilanden hoeven vanaf 12 februari 2022 geen antigeen- of PCR-test te doen voor vertrek naar Bonaire.

Een persoon is volledig gevaccineerd als hij/zij twee coronaprikken heeft gehad.