Verleden bloeit opnieuw in Plantage Fontein

Fontein was altijd al een plek waar eilandbewoners kwamen om te picknicken, feesten te vieren en de natuurlijke schoonheid van het eiland te bewonderen.

Plantage Fontein is meer dan een stuk land; het is een pagina uit Bonaire’s kleurrijke verhaal. Met de recente aankoop door het openbaar lichaam Bonaire (OLB) krijgt dit verhaal een nieuw hoofdstuk. Fontein was altijd al een plek waar eilandbewoners kwamen om te picknicken, feesten te vieren en de natuurlijke schoonheid van het eiland te bewonderen.

Plantage Fontein kent een rijke agrarische geschiedenis. Het was ooit een bloeiend landbouwgebied dat de lokale gemeenschap voedde. Naarmate de tijd vorderde, werd het een geliefde plek voor recreatie. Gedeputeerden Thielman, Kroon en Craane spraken over de emotionele band van de Bonairianen met Fontein. "Herinneringen aan Fontein leven in het geheugen en het hart van veel families die Fontein bezochten om te picknicken of gewoon bijzondere momenten te vieren," deelden zij.

Met de aankoop van Plantage Fontein belooft het OLB dit stukje erfgoed te koesteren en te beschermen. Er liggen plannen klaar om de natuurlijke en culturele waarde van het gebied te behouden en tegelijkertijd een duurzame toekomst voor het eiland te bouwen.

De aankoop van Plantage Fontein is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en een stap naar een groenere en duurzamere toekomst. Met de overname door het OLB krijgt dit geliefde stukje Bonaire de kans om zowel het verleden te eren als een nieuwe bladzijde om te slaan naar een hoopvolle toekomst.