Verklaring van gedeputeerde Nina den Heyer op 26 februari 2021

Fundashon Mariadal is begonnen mensen met een essentieel beroep in de zorg te vaccineren.

Kralendijk - Goedemiddag, de afgelopen week had zo zijn uitdagingen, maar gelukkig ook positieve resultaten. Ik ben blij dat op  Bonaire 450 mensen gevaccineerd zijn. Op Saba zijn het er inmiddels 1.000 mensen en op Sint Eustatius ongeveer 600. Ik hoop dat er op Bonaire binnenkort ook meer mensen zijn  die zich laten vaccineren.

Vanaf gisteren zijn ze bij Fundashon Mariadal ook begonnen mensen met een essentieel beroep in de zorg te vaccineren. Zoals bekend waren ze eerder al begonnen het zorgpersoneel met patiëntcontact te vaccineren.

Er zijn enkele dingen die niet goed gegaan zijn deze week. Het registratiesysteem had zo zijn problemen. Daarom konden enkele mensen hun aanmelding niet afronden. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. Mensen hebben ook  gebeld om te vertellen dat ze zich aangemeld hebben, maar nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen. Het callcenterteam doet er alles aan om de achterstand die is ontstaan weg te werken.

Ik wil iedereen vragen om er rekening mee te houden dat  60 plussers nu aan de beurt zijn om zich aan te melden voor de vaccinatie. Geef de 60 plussers een kans om zich aan te melden. Als personen jonger dan 60 jaar aan de beurt zijn om zich aan te melden, zullen wij dit laten weten. Het 0800 0800 nummer is ook voor mensen met klachten die te maken hebben met COVID-19. Ze moeten kunnen bellen als ze vragen hebben of als ze getest moeten worden.

Deze week waren er ook mensen die het callcenter hebben gebeld om hun eerste prik op Bonaire te krijgen en de tweede prik in Nederland. Dit is niet mogelijk. Mensen van buiten  die tijdelijk op ons eiland zijn, kunnen gevaccineerd worden als ze aan de beurt zijn. Ze moeten wel minstens 6 weken op ons eiland zijn om de eerste en de tweede prik te krijgen.

Het Bestuurscollege heeft vandaag een officieel besluit genomen dat de gezaghebber en gedeputeerden volgende week gevaccineerd worden bij Cocari.We willen een goed voorbeeld stellen en iedereen aanmoedigen om zich te laten vaccineren, net zoals onze collega-bestuurders van de zustereilanden hebben gedaan

Tot slot wil ik zeggen dat Bonaire voldoende vaccins heeft gekregen voor iedereen die zich wil laten vaccineren. Ik hoop dat met de tijd meer 60 plussers gaan vaccineren. Een fijn weekend en laten wij goed op onszelf blijven passen.