Verbeter je baankansen en schrijf je in voor een gratis cursus via het OLB

De lessen zijn op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en duren 8 of 12 weken.

Vanaf september beginnen er opnieuw cursussen. Vanwege het succes en de vraag naar herhaling start op 19 september de cursus 'Sociale Vaardigheden', gevolgd door de cursus 'Klantvriendelijkheid en Klantgerichtheid' vanaf 21 september. De lessen zijn op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en duren 8 of 12 weken. Er is een beperkt aantal plaatsen per cursus.

Deze cursussen worden gegeven in het Papiaments en zijn voor mensen die al in de toeristische sector werken, maar ook voor mensen uit andere sectoren die hun vaardigheden willen verbeteren. Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) wil een gezonde toerismesector, waarbij de focus ligt op kwaliteitstoerisme en betrokkenheid van de gemeenschap. Dit staat ook in ons 'Tourism Recovery Plan'. Het doel is om toerisme te hebben dat goed is voor onze inwoners. Onze lokale gemeenschap is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het toerisme, het behoud van onze identiteit en cultuur, en voor het maken van duurzaam toerisme.

We willen dat het kwaliteitstoerisme ook ten goede komt aan onze lokale bevolking. Maar soms is er een verschil tussen wat er nodig is en welke vaardigheden beschikbaar zijn op het eiland. Daarom organiseert het OLB, samen met TCB en BONHATA, vanaf september nieuwe gratis cursussen bij Fundashon FORMA. Het belangrijkste doel is vergroten van de lokale kennis en betere kansen op werk creëren voor mensen die al eerder training hebben gehad.

Gedeputeerde Craane zegt: "Toerisme is de grootste sector op het eiland en biedt veel werk- en groeimogelijkheden. Met deze cursussen willen we mensen de kans geven om te leren en daarmee hun kansen op werk en inkomsten te verbeteren. Toeristen willen graag contact met onze lokale bewoners en van hen leren over onze cultuur en ons eiland. Meewerken hieraan kan veel waardering, hogere inkomsten en positieve ervaringen brengen. Meer dan 60 mensen hebben al deelgenomen aan de aangeboden cursussen en ervaren nu de voordelen daarvan. Ik moedig iedereen aan om gebruik te maken van dit prachtige aanbod!”

Het aanbod van de cursussen wordt de komende tijd uitgebreid. Blijf op de hoogte via Openbaar Lichaam Bonaire, Gobièrnu di Boneiru, Fundashon FORMA, Tourism Corporation Bonaire en BONHATA op Facebook.

Neem voor meer informatie contact op via forma.training@bonairegov.com of bel/WhatsApp naar +599 715 5330.