Veel informatie beschikbaar hoe voor te bereiden op orkaanseizoen

Tips hoe te handelen bij een calamiteit staan er vanaf nu op de website van het openbaar lichaam Bonaire www.bonairegov.com

Kralendijk – Tips hoe te handelen bij een calamiteit staan er vanaf nu op de website van het openbaar lichaam Bonaire www.bonairegov.com. Nu het orkaanseizoen is begonnen, is het belangrijk om te weten wat te doen bij een orkaan, overstroming of een wervelwind. Natuurfenomenen die komende maanden kunnen voorkomen. De tips zijn te vinden  onder de knop rampenbestrijding, op de website.

Het orkaanseizoen loopt van 1 juni tot en met 30 november. Nu het orkaanseizoen is begonnen, roept het openbaar lichaam Bonaire iedereen op zich goed voor te bereiden op mogelijke calamiteiten. Zelfredzaamheid is hierbij erg belangrijk. Bij een calamiteit moet iedereen voornamelijk zichzelf eerst proberen te redden omdat hulpdiensten niet overal tegelijk kunnen zijn.

Naast de tips op de website staat er ook een link om de applicatie Disasterprep te downloaden. Op deze app, die op bijvoorbeeld mobiele telefoons kan worden gezet, staan ook adviezen met voorzorgsmaatregelen. Op www.bonairegov.com staan verschillende links hoe de app te downloaden op de verschillende merken mobiele telefoons.

Ook een brochure van het openbaar lichaam Bonaire met tips in vier verschillende talen is te downloaden via de website www.bonairegov.com. De brochure is eerder huis aan huis uitgedeeld en staat vol met informatie.

Met een website vol tips, de app Disasterprep en een brochure hoopt het openbaar lichaam Bonaire dat iedereen zich goed laat informeren en zich op tijd voorbereid. Door nu al afspraken te maken met het gezin, familieleden en buren is al een stap in de goede richting.