Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2022 OLB vastgesteld

Het bestuurscollege van Bonaire heeft op 15 juni 2022 het Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2022 vastgesteld.

Het bestuurscollege van Bonaire heeft op 15 juni 2022 het Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2022 vastgesteld. De daarin opgenomen kaders maken voor iedereen duidelijk hoe de regels voor toezicht en handhaving in de praktijk worden toegepast.

Bonaire groeit en verandert snel. Om de ontwikkelingen in goede banen te leiden dient het openbaar lichaam Bonaire (OLB) over een moderne, professionele en transparante T&H-organisatie te beschikken die op haar taken berekend is. Het vernieuwde uitvoeringsprogramma is tot stand gekomen met ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook is over de uitgangspunten overleg gevoerd met zowel de Stuurgroep Milieu als de Stuurgroep Land & Water.

In de afgelopen tijd is het OLB geconfronteerd met enkele complexe handhavingstrajecten die duidelijk hebben gemaakt dat de praktijk soms dwingt tot het tegen elkaar afwegen van niet altijd parallel lopende belangen. Het programma versterkt de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van de wijze waarop T&H-taken worden uitgevoerd.

De prioriteiten voor 2022 zijn:

1)            Illegaal storten van afval

2)            Illegaal afgraven van Diabaas

3)            Duurzame kustbebouwing

4)            Introductie nieuwe milieuwetgeving voor bedrijven

5)            Voedselveiligheid

6)            Illegale verhuur woningen t.b.v. recreatie

Het gehele uitvoeringsprogramma zal binnenkort gepubliceerd worden.