Training voorlezen bij Bibliotheek voor pedagogisch medewerkers kinderopvang

Bij de Openbare Bibliotheek Bonaire worden van 4 tot 6 maart 2024 op verschillende tijden voorleestrainingen voor pedagogische medewerkers van de kinderopvang gehouden. De training is voor de medewerkers die met kinderen in de leeftijd 0-4 jaar werken. In de training leren de deelnemers  hoe een verhaal beeldend te vertellen en de kinderen  bij het verhaal te betrekken.  De deelnemers krijgen ook tips hoe ze hun stem kunnen gebruiken om het verhaal aantrekkelijk voor de kinderen te maken. 

De training maakt deel uit van het programma van de bibliotheek ‘Boekstart in het Kinderdagverblijf’ De lokale bibliotheek  werkt hiervoor t nauw samen  met Biblionet Groningen,  Stichting Lezen en met de kinderopvang op Bonaire. 

Het doel van ‘’ Boekstart in het Kinderdagverblijf’ is om kinderen op jonge leeftijd liefde voor boeken en lezen bij te brengen. De Openbare Bibliotheek Bonaire heeft een special programma voor de kinderopvang. Zo adviseert de bibliotheek de  kinderopvang welke baby en dreumesboeken ze het best kunnen gebruiken.

De voorleesttraining wordt in het Nederlands gehouden, het is in handen van een expert uit  Nederland. Tijdens de training is er ook een lokale deskundige aanwezig om de training aan te vullen met voorbeelden uit boeken in het Papiaments. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat.

Alle pedagogische medewerkers van de kinderdagverblijven zijn welkom om de training te volgen. Ze kunnen zich via de mail aanmelden bij info@bibliotheekbonaire.com of bellen naar het nummer 715 53  44.