Token voor tweede stroomvergoeding van 1.300 dollar zonder afspraak ophalen vóór 16 februari 2024

Dat kan bij de Directie Samenleving en Zorg, Kaya Neerlandia 41.

Burgers met Pagabon die in aanmerking komen voor de tweede stroomvergoeding van 1.300 dollar, kunnen hun token vóór  16 februari 2024 zonder afspraak ophalen. Dat kan bij de Directie Samenleving en Zorg, Kaya Neerlandia 41 van maandag tot en met donderdag van 09:00 – 12:00 en van 14:00 – 17:00 uur. Bij het ophalen van de token moeten burgers een geldig legitimatiebewijs meenemen. Vanaf 16 februari 2024 kunnen burgers de token voor de tweede stroomvergoeding alleen op afspraak halen bij de Directie Samenleving en Zorg. Ze kunnen hiervoor appen of bellen met 701 1055, of een mail sturen naar koriente@bonairegov.com.

In december van vorig jaar is bekend gemaakt dat burgers die al eerder de stroomvergoeding kregen, automatisch de tweede vergoeding van 1.300 dollar ontvangen. De WEB heeft ondertussen de tweede vergoeding verwerkt en betaald op de rekening van mensen cliënten met een maandelijkse energienota. Burgers met Pagabon konden iets later hun token krijgen, omdat het meer tijd kost om tokens te maken.

Mensen die niet eerder de stroomvergoeding hebben aangevraagd, kunnen dat alsnog doen. Kijk voor de voorwaarden voor het aanvragen van de stroomvergoeding op www.bonairegov.com/stroom. De vergoeding is bedoeld om burgers die dat nodig hebben te helpen om hun energiekosten te betalen. De Directie Samenleving en Zorg geeft in video’s en posters ook tips hoe burgers stroom kunnen besparen. Door stroom te besparen,  kunnen burgers nog langer profiteren van de stroomvergoeding.

Voor vragen over de stroomvergoeding kunnen mensen bellen of appen naar 701 1055. Of mailen naar koriente@bonairegov.com.