Toeristenbelasting wordt grondig geëvalueerd

OLB is momenteel samen met stakeholders als TCB, BONHATA en IND aan het evalueren wat er momenteel goed gaat en wat er beter kan bij het innen van de toeristenbelasting.

OLB is momenteel samen met stakeholders als TCB, BONHATA en IND aan het evalueren wat er momenteel goed gaat en wat er beter kan bij het innen van de toeristenbelasting. Alle klachten, bezwaren en opmerkingen die het afgelopen jaar zijn ontvangen worden ook weer nauwgezet geanalyseerd. Ook wordt er gekeken naar de verordening zelf, zoals het belastingtarief, de geldigheidsduur en de categorieën die in aanmerking komen voor tariefuitzonderingen.

Gedeputeerde Craane verantwoordelijk voor toerisme benadrukt het belang van een rechtvaardig en doordacht belastingstelsel: "De evaluatiepunten van vorig jaar nemen we dit jaar opnieuw mee. Efficiënte uitvoerbaarheid is voor ons een belangrijk criterium. Een belastingverordening moet evenwichtig en praktisch uitvoerbaar zijn”

De aanbevelingen van de evaluatiecommissie zullen vervolgens worden voorgesteld aan de Eilandsraad. De eerder voorgestelde wijzigingen eind 2022 zijn in december vorig jaar door de Eilandraad als onvoldoende van de hand gewezen.