Terugblik: Special Olympics voetbalteam Bonaire heeft zich laten zien!

Een terugblik van het Bonaire Special Olympics voetbalteam.

Het Bonaire Special Olympics voetbalteam heeft afgelopen zaterdag 4 november en zondag 5 november aan de Special Olympics Kingdom Games deelgenomen. Op zaterdag hebben de atleten een voetbalclinic gekregen en stond er een penalty shoot-out op het programma. Mede dankzij de inzet van de coaches en de sponsoring van voetbalschoenen van PUMA, partner van PSV Eindhoven in samenwerking met OLB en FFB, heeft Bonaire zijn ware kracht kunnen laten zien in de penalty shoot-out. Met harde en geplaatste schoten werd er gestreden tussen Aruba, Curaçao en Bonaire. De keepers hadden het er moeilijk mee, maar uiteindelijk ging Bonaire er met Dennis Reina op de derde plaats en Ruperto Beukenboom op de eerste plaats vandoor.

Na een dag van leuke voetbalactiviteiten stonden op zondag de wedstrijden op het programma. Even leek de regen alles in het water te gooien, maar niet voor de atleten. Zij hebben in de regen hard gestreden om hun land te vertegenwoordigen. In de eerste wedstrijd Bonaire – Curaçao ging Bonaire voortvarend van start, waarna met twee mooie goals Curaçao toch terug in de wedstrijd leek te komen. Met  een sterk slot won Bonaire uiteindelijk met 8-2. Tijdens de tweede wedstrijd liet Aruba zien, wat een langer en structureel voetbalprogramma voor de Special Olympics kan betekenen. Uiteindelijk won Aruba overtuigend met 0-8 van Curaçao. Ook in de laatste wedstrijd liet Aruba zijn klasse tegen Bonaire zien, maar Bonaire gaf niet op. Met veel inzet en strijd heeft Bonaire nog 3x weten te scoren en kwam de score nog knap terug. Helaas liep Aruba in de laatste fase uit met een aantal fraaie aanvallen, waardoor de eindstand 9-3 werd. Op de 3de plek is uiteindelijk Curaçao geëindigd, Bonaire op nummer 2 en Aruba op plek nummer 1. Allen gefeliciteerd met jullie prestatie!

Uitslagen wedstrijden

Bonaire 8 – 2 Curaçao
Curaçao 0 – 8 Aruba
Aruba 9 – 3 Bonaire

De organisatie wilt graag alle vrijwilligers en betrokken instanties bedanken voor hun hulp en inzet. Tevens willen we graag alle atleten en coaches bedanken voor hun inzet, gezelligheid en feliciteren met hun prestatie. We kijken terug op een geslaagd weekend met mooie perspectieven voor de toekomst!