Terrein oude gevangenis wordt sfeervolle, groene recreatieplek met zit- en parkeerplaatsen

Het wordt een centraal plein met een podium voor eventuele voorstellingen, een speelplek voor kinderen en voldoende zitplaatsen.

De komende maanden begint het openbaar lichaam Bonaire (OLB) met het opknappen van het Brion-plein. Dit is het terrein waar de oude gevangenis stond, naast het postkantoor van FXDC Post.

Gedeputeerde Hennyson Thielman, Gedeputeerde James Kroon en Gedeputeerde Jolinda Craane streven naar verbetering van diverse recreatiegebieden op het eiland. Deze initiatieven zijn gebaseerd op de Centrumvisie. De gedeputeerden benadrukken dat het belangrijk is dat mensen van alle leeftijden optimaal van het eiland kunnen genieten. En wijzen erop dat het centrum van Kralendijk het hart van Bonaire vormt, vanwege zijn historische waarde en de aantrekkingskracht voor bevolking en bezoekers. Het plein van de voormalige Brion-kazerne wordt zo ontwikkeld dat je erachter nog steeds je auto kunt parkeren.

Het wordt een centraal plein met een podium voor eventuele voorstellingen, een speelplek voor kinderen en voldoende zitplaatsen. Het wordt een mooi plein waar jong en oud gezamenlijk kunnen genieten. Er wordt een sfeervol plein gecreëerd met groen, schaduw en zitplaatsen. Door het centrumgebied mooier en aantrekkelijker te maken, stimuleren we de aantrekkingskracht, de bedrijvigheid en de sfeer.

Binnenkort start de eerste fase van de werkzaamheden. Dat zijn voornamelijk voorbereidende werkzaamheden zoals het controleren en saneren van de waterleidingen, het controleren van de riolering en het voorbereiden van elektra en andere faciliteiten. Het bouwterrein wordt schoongemaakt en er worden hekwerken geplaatst. Het OLB zal op de sociale media informeren over de vorderingen, en over de gebieden die tijdelijk worden afgezet.