Strategische aankoop Plantage Fontein: Sleutel tot duurzame toekomst voor Bonaire

Deze aankoop opent deuren naar natuurbehoud en duurzame projecten op Bonaire.

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft Plantage Fontein gekocht, een groot en strategisch landgoed van 302.700 hectare, nu verdeeld in 3 kavels. Deze aankoop opent deuren naar natuurbehoud en duurzame projecten op Bonaire.

Plantage Fontein was ooit een levendig agrarisch gebied. Nu heeft het OLB het land gekocht voor $3,4 miljoen, met een bijdrage van $2,4 miljoen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hoewel het land zijn agrarische glorie van weleer heeft verloren, blijft het een prachtige plek. De oude gebouwen en de ongerepte natuur bieden een unieke kans voor duurzame landbouw en recreatie.

De aankoop van Plantage Fontein is het resultaat van grondige onderhandelingen en samenwerking tussen verschillende belanghebbenden op Bonaire. Deze gezamenlijke inspanning heeft niet alleen geleid tot de succesvolle aankoop van het land, maar brengt Bonaire ook een stap dichter bij het realiseren van haar ambitieuze milieudoelstellingen. Het biedt het eiland een kans om op een duurzame manier te groeien, waarbij de natuurlijke schoonheid en bronnen behouden blijven voor toekomstige generaties.

Gedeputeerde Thielman uitte zijn trots: "Vandaag, na veel inspanning en onderhandelingen, kunnen we trots zijn om deze natuurlijke schat aan Bonaire te overhandigen." Hij benadrukte het belang van deze aankoop voor de toekomst van Bonaire. “De verwerving van Plantage Fontein markeert een belangrijke mijlpaal voor Bonaire, richting een duurzamere en groenere toekomst.”