Stempassen verkiezingen Europees Parlement deze week bezorgd

De stempassen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024 worden in de week van 20 mei 2024 thuis bezorgd.

De post bezorgt de stempas op het adres waar de kiezer 23 april 2024 ingeschreven stond bij de afdeling Burgerzaken. De stempas wordt in de brievenbus bij kiezers gedaan. De afdeling Burgerzaken vraagt kiezers om te zorgen dat hun brievenbus voor de bezorger goed te zien is.

Stempas niet ontvangen, kwijt, of beschadigd: vervangende stempas aanvragen

Kiezers die op donderdag 23 mei 2024 mei nog geen stempas hebben ontvangen, de pas zijn kwijtgeraakt of een beschadigde pas hebben, kunnen een vervangende pas aanvragen. Dat kan vanaf vrijdag 24 mei 2024 digitaal of persoonlijk :

Online aanvragen

Het formulier voor de aanvraag van een vervangende stempas kan op www.bonairestemt.com worden gedownload. Het ingevulde formulier kan uiterlijk 3 juni 2024 worden gemailed naar  verkiezingenbonaire@bonairegov.com De vervangende stempas kan tot woensdag 5 juni 2024 12:00 uur worden opgehaald bij de afdeling Burgerzaken, Kaya Neerlandia 40. De openingstijden zijn van maandag t/m donderdag van 08:00 – 15:00 uur. Bij het ophalen van de vervangende stempas moet de kiezer een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, of sédula) tonen.  

In persoon aanvragen

Bij de afdeling Burgerzaken, Kaya Neerlandia 40, kan de kiezer het formulier voor de aanvraag van een vervangende stempas ophalen. De openingstijden zijn van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 15:00 uur. Aan de balie van Burgerzaken kan de kiezer tot woensdag 5 juni, 12:00 uur, een vervangende stempas aanvragen en ophalen. Bij het ophalen van de vervangende stempas moet een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of sédula)  worden getoond. 

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen van het Europees Parlement op www.bonairestemt.com