Stabiliteit voor cruisetoerisme sector

Werken aan verbetering en stabiliteit van de sector.

Vorige week maandag 16 augustus had gedeputeerde Hennyson Thielman een vruchtbare samenkomst met de Bonaire Cruise Tourism Association (BCTA). De bedoeling van de samenkomst was om verschillende belangrijke punten met betrekking tot verbetering van de sector met elkaar te delen.

Onlangs heeft het Bonairiaanse eilandbestuur haar visie op de cruisetoerisme sector die in het Tourism Recovery Plan is uitgewerkt naar buiten gebracht. Het plan legt de nadruk op veranderingen ter verbetering van ons cruisetoerisme beleid en om op een meer strategische wijze bezoekers aan te trekken. In verband hiermee heeft gedeputeerde Hennyson Thielman meerdere keren aan tafel gezeten met de BCTA die een gemeenschappelijk doel heeft: het welzijn van de sector. Samen werden diverse punten besproken die als versterking kunnen dienen bij het werken aan verbetering en stabiliteit van de sector.

Enkele resultaten van deze samenkomsten zijn onder andere om een werkgroep in het leven te roepen om tot duurzame stabiliteit te komen voor de taxibedrijven en alle anderen die hetzij direct, hetzij indirect in de cruise industrie werken. Ook zal verder gepraat worden met de BCTA over hoe samen met het Havenkantoor en de TCB bemiddeld kan worden om cruisemaatschappijen aan te trekken die voordeliger en beter zijn voor Bonaire.

Samen met de TCB en het Havenkantoor zal bemiddeld en van gedachten gewisseld worden over alle informatie met betrekking tot de ontwikkeling van Bonaire. De BCTA heeft zich beschikbaar gesteld om met verschillende plannen te helpen, zoals bijvoorbeeld een uitvoeringsplan om lokale ondernemers te helpen om zaken te doen in de cruise sector, databeleid en doelmatiger vormen om dit kanaal te gebruiken bij het nemen van beslissingen, actieplan voor samenscholingen en cruisezone beleid.

Gedeputeerde Thielman is blij dat hij met de BCTA aan tafel heeft kunnen zitten om zodoende beter te begrijpen hoe samengewerkt kan worden om concrete resultaten te bereiken voor de industrie. Er zal op continue basis vergaderd blijven worden om te verzekeren dat bestaande zorgen aangepakt worden en dat er acties komen die op een efficiënt cruisetoerisme beleid focussen.