Selibon biedt meer werkplekken bij project om huisvuil te verwerken

Selibon en Plenchi di Trabou zijn gaan samenwerken om werkplekken op te vullen in een pilot project voor het verwerken van huisvuil.

Kralendijk – Selibon en Plenchi di Trabou zijn gaan samenwerken om werkplekken op te vullen in een pilot project voor het verwerken van huisvuil. Plenchi di Trabou financiert vijf werkplekken bij Selibon voor mensen met een fysieke beperking. De werkzaamheden van dit project worden staand en zittend uitgevoerd. Het project bestaat uit onder andere het recyclen van (huis)vuil en het verwerken van vuil voor export en hergebruik.

“Op het moment dat Selibon het (huis)vuil ophaalt, wordt dit gescheiden en getransporteerd naar Lagun. Op Lagun wordt het vuil in verschillende categorieën opgeslagen. Selibon wil een stapje verder gaan. In de toekomst zal een deel van dit vuil, zoals karton, plastic, glas, aluminium/metaal en elektronische apparaten klaar worden gemaakt voor hergebruik op Bonaire of voor export. De vijf personen die bij Selibon zijn begonnen helpen met dit doel te bereiken”, volgens meneer Rudsel Leito – directeur van Selibon NV.

Hoewel Selibon NV zich de laatste jaren op het ophalen van vuil richt, zorgt ze ook voor het opslaan en verwerken van dit vuil op een verantwoordelijke manier. Als bedrijf met een sociale visie ambieert Selibon om een weerspiegeling te zijn van de samenleving.