Sectie Cultuur lanceert TUMBA potpourri

Erkenning van prominenten

Klik op de afbeelding op het nummer te beluisteren.

De Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur lanceert een project waarbij gekozen is om tumba’s van onze legendarische tumba-zangers te documenteren en op die manier erkenning te geven aan onze prominenten die voor ons van zaliger nagedachtenis zijn.

Het betreft hier een combinatie van tumba’s die wij niet mogen vergeten. Deze potpourri bestaat uit zes tumba’s die in een nieuw jasje worden gestoken, waarmee de SKAL ons eilandskind Dwight Leoneta heeft belast.

De zangers die de tumba’s vertolken zijn onze eigen artiesten, zoals Chendell Beaumont, Rolindo Dortalina, Dayron Coffie, Marianne Offerman, Jairo Evertsz en Robertico Balentin. Deze artiesten hebben drie tumba’s van Antonio Trinidad, één van Carmen Goeloe, één van Papari Thielman en één van Glenn Lugo ingezongen. Al deze tumba’s hebben in het verleden de titel van Tumbakoning(in) gewonnen.

De muzikanten die deel hebben uitgemaakt van dit project zijn:

Roddrick Strongolo Booy - Timbales
Jean Paul Tirso Coffie - Conga en Wiri
Joel Angel - Campana
Dennys Zavala - Trompet en Trombone 
Coni Colina - Baritone Saxophone
Koor - Jairo Evertsz, Chendell Beaumont, Benoni Balentien, Dwight Leoneta 
Dwight Leoneta- Arrangeur, Toetsenist, Bassist, Mixing

Met dit mooie project is het een eer voor de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur om hulde te brengen aan Patricio Thomas, één van de beste MC’s aller tijden.

Op het moment dat de tumba gelanceerd wordt zal de SKAL ervoor zorgdragen dat familieleden en andere geïnteresseerden een copie krijgen. Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden met onze collega Robert Sances via telefoonnummer 717 5330 toestel 3615 of via email robert.sances@bonairegov.com.

Met deze primeur wil de SKAL haar bijdrage leveren aan het levend houden van onze cultuur.