Renovatie Kaya Grandi vordert naar tevredenheid

De werkzaamheden zullen voor de start van de Regatta en het hoogseizoen klaar zijn.

De werkzaamheden in het kader van de tweede fase van het project om de Kaya Grandi te renoveren is in volle gang en vordert volgens planning. Dat zegt de gedeputeerde belast met de directie ruimte en ontwikkeling, Hennyson Thielman. De gedeputeerde zet zich niet alleen in voor een snelle uitvoering van het werk, maar ook om negatieve commerciële gevolgen voor de winkels en hun eigenaren en de overlast voor de gebruikers van de Kaya Grandi zoveel mogelijk te beperken. Daarom hecht hij heel veel belang aan goede communicatie en informatie. De werkzaamheden zullen voor het begin van de Regatta en het hoogseizoen zijn afgerond, verzekert gedeputeerde Thielman de winkeliers en de Bonairiaanse gemeenschap.

Gedeputeerde Thielman legt de nadruk op goede communicatie en het informeren van de winkeliers in de Kaya Grandi. Het is belangrijk om rekening te houden met hun belangen en wensen, benadrukt de bewindsman. Daarom is het ook belangrijk dat de winkeliers van de Kaya Grandi en andere belanghebbenden zoveel mogelijk op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen die verband houden met het renovatieproject van de Kaya Grandi. Dat is ook de reden dat de gedeputeerde de  winkeliers persoonlijk heeft bezocht om met hen te praten en te luisteren naar hun zorgen.

Een van de zorgen van de winkeliers is, of de werkzaamheden volgens schema plaatsvinden en op tijd klaar zullen zijn, in ieder geval voor het begin van de Regatta en het hoogseizoen. Dat heeft de gedeputeerde nadrukt verzekerd. “Ik kan jullie garanderen dat de werkzaamheden nog voor de Regatta en het begin van het hoogseizoen klaar zullen zijn”, aldus de bewindsman tijdens een van zijn persoonlijke bijeenkomsten met de winkeliers van de Kaya Grandi.

Naast de persoonlijke benadering, wordt ook regelmatig schriftelijk gecommuniceerd met de winkeliers om hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en vorderingen over het renovatieproject van deze hoofdstraat in het centrum van de stad. Ondertussen zijn al twee brieven verstuurd over dit onderwerp.

Nadat de werkzaamheden zijn gestart met het openbreken van de Kaya Isla Riba, wordt ondertussen de hand gelegd aan de kruising die de Kaya Isla Riba verbindt met de Kaya Grandi. In deze fase zal de Kaya Grandi gedeeltelijk afgesloten zijn vanaf Banco di  Caribe tot aan het einde van de straat bij het Centro-gebouw. Gedeputeerde Thielman biedt nogmaals verontschuldigingen aan voor het ongemak en bedankt voor het begrip daarvoor.