Publieke Gezondheid blij met geslaagde conferentie ‘Bon salú’

Het doel van de conferentie was om het belang van een gezonde leefstijl te benadrukken.

De afdeling Publieke Gezondheid is blij met de geslaagde conferentie ‘Bon salú’ die ze voor  ketenpartners in de zorg en welzijn op Bonaire heeft georganiseerd. De conferentie is op 4 en 5 juni 2024 gehouden. Het doel van de conferentie was om het belang van een gezonde leefstijl te benadrukken. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat ziektes worden voorkomen of dat ziektes afnemen. 

Bij de conferentie  hebben de aanwezigen stilgestaan bij de vraag wat burgers nodig hebben om gezond op te groeien en gezond ouder te worden. Ook is naar voren gekomen hoe belangrijk het is dat verschillende partijen met elkaar samenwerken om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Het is belangrijk dat politici, bestuurders en professionals in de zorg en begeleiders met elkaar samenwerken. Om een gezonde leefstijl te stimuleren, moet de aandacht niet alleen op ieder mens apart zijn gericht. Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan de leefomgeving van de persoon en de samenleving.

Tijdens de conferentie is de gezondheidsrapportage   2019-2022 aan gedeputeerde Nina den Heyer overhandigd. De rapportage met feiten en cijfers over de gezondheid van de bevolking, wordt door de afdeling Publieke Gezondheid opgesteld.