Project “di Simia pa Produkto” met “business coaching” voor ondernemers in de landbouwsector

Het project “di Simia pa Produkto” helpt nu ook met het geven van “business coaching”.

Het project “di Simia pa Produkto” helpt nu ook met het geven van “business coaching” aan ondernemers in de landbouwsector. Het doel is om begeleiding te geven aan bestaande en nieuwe ondernemers in de landbouwsector over onder andere het oprichten van een bedrijf, het leiden en/of het administratief beheren van een bedrijf en het geven van begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan. Een reeds bestaande en toekomstige ondernemer die dit wenst, kan een aanvraag indienen om professionele begeleiding te ontvangen die bestaat uit het geven van advies en informatie gedurende het proces dat het bedrijf wordt opgericht of versterkt.

Om te kunnen deelnemen aan de “Business Coaching” kan een ondernemer die werkzaam is in de landbouwsector een aanvraag doen voor één van de aangeboden opties. De kosten verbonden aan de optie waarvoor wordt gekozen, worden gedeeltelijk betaald door het project “di Simia pa Produkto” van het openbaar lichaam Bonaire. De drie opties zijn:

  • Basiscoaching commerciële bedrijfsvoering;

“What is doing business” – wat houdt het in om zaken te doen?
Dit kost $250,- waarvan de overheid $150,- betaalt en de aanvrager $100,-.

  • Beschrijving van het proces of handleiding van je bedrijf; dit kost $350,- waarvan de overheid $250,- betaalt en de aanvrager $100,-.
  • Ondernemingsplan schrijven; dit kost $450,- waarvan de overheid $350,- betaalt en de aanvrager $100,-.

Bij alle opties betaalt de (toekomstige) ondernemer alleen een vast bedrag van $100,-.

Voor het aanvraagformulier voor de “incentive” van “Business Coaching”, kunnen geïnteresseerden zich melden bij de balie van de unit Economische Zaken van de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten aan de Kaya Amsterdam # 21.

Voor vragen en/of ter indiening van het ingevulde aanvraagformulier, kan contact worden opgenomen met de heer Edsel Cecilia op telefoonnummer 717-5330 extensie 5041 of er kan een e-mail gestuurd worden naar edsel.cecilia@bonairegov.com. Er kan ook contact worden opgenomen met de heer Maurice Adriaens op telefoonnummer 717-8836 of er kan een e-mail gestuurd worden naar maurice.adriaens@bonairegov.com.

Meer informatie over de “incentives” is te vinden op de Facebook pagina “di Simia pa Produkto” of er kan contact worden opgenomen met Directie Ruimte en Ontwikkeling, unit Economische Zaken.