Positieve ontwikkelingen met het project ‘Brug pa oportunidat’

In de afgelopen maanden zijn er diverse schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden verricht.

In de afgelopen periode hebben de deelnemers van het project ‘Brug pa oportunidat’ schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden verricht op verschillende openbare plekken hier op Bonaire.

Het project ‘Brug pa oportunidat’ is een project waar het openbaar lichaam Bonaire begin 2021 mee is gestart met als doel het creëren van arbeidsplaatsen voor degenen die hun inkomen zijn kwijtgeraakt als gevolg van de Covid-19 pandemie. Om deze doelgroep te kunnen helpen, heeft het openbaar lichaam Bonaire financiële middelen beschikbaar gesteld. Via Plenchi di Trabou is men in contact gekomen met degenen die vanwege de pandemie hun baan hebben verloren. De Directie Ruimte en Ontwikkeling heeft samen met Selibon geholpen bij het creëren van arbeidsplaatsen voor deze mensen. De werkzaamheden die in het kader van dit traject worden uitgevoerd, zijn onder andere: het snoeien en kappen van struiken en het onderhoud van openbare plekken.

In de afgelopen maanden zijn er diverse schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden verricht, voornamelijk in de verschillende wijken van Bonaire. In Rincon zijn er schoonmaakwerkzaamheden verricht bij: Plasa Broertje Janga, Plasa Hubentut en ook bij de Grot van Lourdes. In de wijk van Tera Corá is aan de buitenkant van Pal’í Tamarein schoongemaakt en een gedeelte van Kaya Mgr. Niewindt. In Nikiboko is het Park Lanlan Clarenda aan de buitenkant schoongemaakt en ook bij Te Amo Beach hebben de deelnemers gewerkt.

Nu gaan de werkzaamheden door bij een groengebied in de wijk van Belnem en als ze daarmee klaar zijn, zullen ze beginnen met schoonmaakwerkzaamheden bij de duikplaats genaamd Tolo en vandaaruit de hele Toeristenweg.

Met het project ‘Brug pa oportunidat’ wil het openbaar lichaam Bonaire een helpende hand bieden aan degenen die hun baan hebben verloren als gevolg van de Covid-19 crisis en tegelijkertijd ervoor zorgen dat Bonaire schoon blijft en goed onderhouden is voor zowel de inwoners als voor de toeristen die het eiland dagelijks bezoeken.