Overseas Countries and Territories Youth Network Bonaire 2023

De International Desk van Bonaire is op zoek naar jongeren tussen 20 en 28 jaar om Bonaire te vertegenwoordigen in het Europese project: Overseas Countries and Territories Youth Network (OCT YN).

Het OCT YN project is een initiatief van de Europese Unie met het doel om samenwerking tussen jongeren vanuit Landen en Gebieden Overzee (LGO) te promoten. Deze internationale groep bestaat uit jongeren vanuit Bonaire, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba, Statia en 7 andere eilanden wereldwijd die tot de Europese Unie behoren.

Als een Bonairiaanse vertegenwoordiger van OCT YN, krijgen jongeren de kans om hun eiland in Brussels, België te representeren. Gedurende deze unieke gelegenheid, gaan ze hun netwerk uitbreiden met jongeren vanuit andere eilanden uit de hele wereld.

Vorige jaar, gedurende de eerste jaar die OCT YN werd georganiseerd, werd Bonaire goed vertegenwoordigd door twee jongeren. Mitch de Palm werkt bij Instituto pa Deporte Boneriano (Indebon) als Beleidsadviseur Sport voor Directie Samenleving en Zorg. Als vertegenwoordiger heeft hij geleerd dat structurele en positieve verandering in lokaal en internationaal samenwerking gebeurt. Michélin Padmore was ook een vertegenwoordiger van Bonaire vorige jaar. Michélin werkt als trainee bij Economische Zaken. Volgens Michélin, heeft deze ervaring haar ogen open gemaakt.

Het doel is dat meer Bonairiaanse jongeren dit jaar zich gaan aanmelden. Als jij tussen 20 en 28 bent, willen wij jou motiveren om jezelf aan te melden. Als jij iemand tussen 20 en 28 kent, motiveer hen om mee te doen.

Inschrijven is makkelijk en kan worden gedaan via de website: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/OCT-YN-Call-for-Applicants-2023. Inschrijven kan tot 22 mei. Na een interview ronde, worden de vertegenwoordigen voor Bonaire van OCT YN voor het jaar 2023/2024 bekend.

Voor meer informatie, kunt je ons e-mailen: internationaldesk@bonairegov.com.